Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- اطلاع شهروندان از خدمات دستگاه‌ها به صورت برخط و برخورداری از این اطلاعات، همچنین تشکیل کارپوشه‌ای برای هر ایرانی تا همه قبوض و فرایندهای ارتباطی در آن ثبت شود، از جمله آخرین دستاوردهای دولت الکترونیک است.

مفهوم دولت الکترونیک (Electronic Government) به معنای ارائه خدمات عمومی و دولتی به شهروندان با استفاده از دستگاه‌‌های ارتباطی الکترونیکی و فضای مجازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خدمات دولت، اشکال مختلفی دارد؛ از جمله تعاملات دیجیتالی بین شهروندان و دولت (C2G)، تعاملات دیجیتالی بین یک دولت با دیگر سازمان‌های دولتی (G2G)، تعاملات دیجیتالی بین دولت و شهروندان (G2C)، تعاملات دیجیتالی بین دولت و کارمندان (G2E) و تعاملات دیجیتالی بین دولت و کسب‌ و ‌کارها (G2B).
طرح دولت الکترونیک در ایران سابقه‌ای حدودا 17 ساله دارد و طبق آن دولت باید خدمات غیرحضوری را به مردم برای بهبود کیفیت، کاهش هزینه‌‌ها و گردش سریع اطلاعات بین دستگاه‌های اجرایی ارائه دهد. توسعه زیرساخت‌های فضای مجازی در سال‌های اخیر به شتاب گرفتن اجرای طرح دولت الکترونیک نیز منجر شده است.
بر اساس گزارشی از سازمان ملل متحد در ژوئیه 2018 (تیر/مرداد 97)، جمهوری اسلامی ایران در این سال با افزایش 20 پله‌ای نسبت به سال قبل بین 193 کشور جهان از جهت شاخص توسعه دولت الکترونیک در رتبه 83 قرار دارد.
این شاخص هر ساله بر اساس کیفیت خدمات برخط، وضعیت زیرساخت‌های ارتباطی و ظرفیت انسانی موجود در هر کشور تعیین می‌شود. ایران یکی از 17 کشوری است که از میانه‌های جدول این شاخص به رتبه‌های بالا رسیده است.

** شناسنامه‌دار شدن خدمات و فرایندهای منجر به خدمات
دبیر کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی در مورد بعضی پیشرفت‌ها در این زمینه به خبرنگار علمی ایرنا گفت: در دولت یازدهم برای اولین بار با همکاری سازمان اداری و استخدامی و شورای اجرایی فناوری اطلاعات خدمات و فرایندهای منجر به خدمات همه دستگاه‌های اجرایی شناسنامه‌دار شد و شهروندان در سایت iran.gov.ir می‌توانند ببینند هر دستگاهی چه خدماتی ارائه می‌دهد و کدام خدمات الکترونیکی است.
رضا باقری‌اصل افزود: گام دوم این بود که رویکردهای یکپارچه ملی پی‌ریزی شد. مرکز ملی تبادل اطلاعات راه افتاد که استعلام‌های دستگاه‌ها از یکدیگر را الکترونیک انجام می‌دهد. به عبارتی خدمات دولت به دولت G2G ارائه می‌دهد و تنها در ماه گذشته منجر به 95 میلیون تراکنش الکترونیکی شد.
معاون سابق دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به سامانه دولت همراه توضیح داد: این سامانه خدمات برخط و ضروری دولت را در گوشی تلفن همراه هوشمند یا از بستر کدهای دستوری موبایل ارائه می‌کند؛ در سامانه دولت همراه شخص وارد نرم‌افزار شده و فقط با ارائه کد ملی و شماره تلفن همراه تایید هویت صورت می‌گیرد و به عنوان یک خدمت نمونه همین طرح جایگزینی کارت بانکی با کارت هوشمند سوخت بود که با استقبال بیش از دو میلیون و 600 هزار نفری مردم روبه‌رو شد.

** تشکیل کارپوشه ایرانیان
وی کارپوشه ایرانیان را از دیگر خدمات اخیر در زمینه دولت الکترونیک برشمرد و در تعریف آن گفت: صندوقی برای دریافت همه قبوض، خروجی فرایندها و ارتباطات دولتی در یک کارپوشه برای یک فرد است. شخص می‌تواند از طریق سامانه دولت همراه به آن دسترسی داشته باشد. همه این اقدامات امکان شفافیت را به ما می‌دهد و به سمتی می‌رویم که با سامانه G4B یعنی ارتباط دولت با کسب و کارها همه فرآیندهای صدور مجوزها را شفاف کنیم.
باقری‌اصل در مورد اینکه البته این فرایندهای الکترونیکی می‌تواند موجب نگرانی شهروندان شود؛ زیرا تصور می‌کنند همه اطلاعات مالی آنها در اختیار دولت هست، گفت: به طور طبیعی اطلاعات ناشی از ثبت یک هویت یا ماهیت باارزش در سامانه‌های مربوط به دولت است، یا حاصل فرآیندهای مربوط به خدمات و فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی که سهم دولت در ایران بسیار بیشتر از بخش غیردولتی است؛ بنابراین این موضوع که دولت بزرگ‌ترین منبع اطلاعات باشد نظیر همه کشورهای جهان محل تشکیک نیست. اما دسترسی دولت به اطلاعات و نحوه استفاده از آنها نیز تابع قوانین و مقرراتی است که هم دستگاه‌های اجرایی و هم کارگزاران دولت ملزم به رعایت آنها هستند.
وی با بیان مثالی گفت: اطلاعات مالی اشخاص جز برای امر مالیات محرمانه است، اطلاعات شخصی افراد قابل افشا نیست. مهم این است که این اطلاعات دقیق و درست باشند؛ همچنین در جایی که شخص برای احقاق حق یا دسترسی به یک خدمت به آنها نیاز دارد توسط سامانه‌های مدیریت‌پذیر قابل حصول باشد. در این بین ما به نمونه های جالبی برخورده‌ایم.

**مردم از دولت الکترونیک و شفافیت ناشی از آن استقبال کنند
جانشین دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات کشور گفت: برای ارائه درست‌تر سبد حمایتی (که دولت اخیرا قصد ارائه آن را داشت) به افرادی که درآمد کمتر از سه میلیون تومان دارند، سرویسی ارائه شد که هر کس می‌خواست می‌توانست مطلع شود، آیا این سبد حمایتی شامل او می‌شود یا خیر، اگر نمی‌شود می‌توانست شکایت کند. بر اساس اطلاعات ما 28 میلیون نفر در 10 روز از این سیستم پرسیدند آیا مشمول می‌شوند یا خیر و 10 روز هم وقت داشتند شکایت کنند، برای اینکه شکایت آنها بررسی شود، نیاز به دسترسی به حساب‌های مالی بود و سیستم می‌پرسید اجازه دسترسی به حساب‌های مالی را می‌دهید یا خیر و اگر مایل هستید تایید کنید.
وی ادامه داد: از این تعداد 550 هزار نفر وارد سامانه شکایت شدند ولی از مجموع آنها فقط 75 هزار نفر شکایت خود را تایید کردند تا دولت حساب‌های آنها را بررسی کند، شفافیت باید تبدیل به یک ارزش شود. فقط از طرف دولت نیست بلکه از سمت مردم هم باید صورت بگیرد؛ یعنی فرهنگ شفافیت از جامعه باید نهادینه شود.
باقری‌اصل در پاسخ به این سوال که چرا با وجود همه این اقدامات هنوز شاهد روی دادن فسادهایی مثلا در دوره اخیر برای فروش ارز با قیمت دولتی در سامانه نیما هستیم، گفت: اول اینکه با وجود شبکه‌های اجتماعی، سرعت و میزان دسترسی به اخبار و اطلاعات بسیار زیادتر شده است.
وی افزود: همچنین مشارکت‌های اجتماعی منجر به کشف جرم بیشتر و پاسخگویی بیشتر شده، مردم آگاه‌تر شده‌اند، اطلاع‌رسانی هم در مورد جرم‌ها و اتفاق‌ها سریع‌تر و بیشتر شده است، باید از این ظرفیت بیشتر استفاده کنیم و به سمت شفافیت بیشتر برویم.
مؤسس و مدیر سابق دفتر فناوری‌های نوین مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید کرد: اما هنوز در فرآیندها آنجا که انحصار یک دستگاه مانع از به اشتراک‌گذاری اطلاعات می‌شود، امکان رخ دادن فساد بیشتر است. در تمام فسادها، اختلاس‌ها و جعل‌ها این عارضه مشاهده می‌شود. اگرچه دولت با همراهی مجلس و شورای عالی فضای مجازی ترتیباتی را برای مدیریت به اشتراک‌گذاری اطلاعات از بستر مرکز ملی تبادل اطلاعات فراهم کرده است که امیدواریم در کنار موضوع شفافیت اطلاعات با همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی منجر به کاهش فساد شود.
علمی**9157*2017** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمی آموزشی فناوری اطلاعات دولت الكترونيك چهل سالگی انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۴۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد (پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان

امتداد - مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام کرد: همزمان با هفته گرامیداشت مقام معلم و در راستای یکپارچگی سازمانی، شفافیت حداکثری، نظارت هوشمند و انضباط مدیریتی به عنوان یکی از مطالبات و خواسته‌های فرهنگیان، ” سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان” تحت عنوان «پنجره» امروز آغاز به کار کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، محسن احمدی امروز تصریح کرد: این سامانه، نخستین اقدام برای دستیابی به سیستم های کنترل هوشمند و از مهمترین زیرساخت‌های نوین و فناورانه برای مدیریت و نظارت همه جانبه و داده محور فعالیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان محسوب می‌شود و به طور دقیق تر، این سامانه پنجره‌ای برای نظارت مستمر و آنلاین بر جریان اطلاعات و اسناد عملکردی هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.
وی افزود: هدف از طراحی و تولید این سامانه، ساماندهی و حفظ اسناد و اطلاعات شرکت‌های زیر مجموعه صندوق، حفظ و توسعه شفافیت و آگاهی، حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران (فرهنگیان)، نظارت موثر بر حسن اجرای قوانین و مقررات، تسهیل فرآیند تهیه و افشای اطلاعات، ایجاد هماهنگی بین واحدهای درون سازمانی و گام مثبتی در جهت پیشگیری از وقوع مشکلات است.

«پنجره» یک محصول دانش‌بنیان و بومی
مدیرعامل صندوق با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیتهای این مجموعه بزرگ اقتصادی اظهار داشت: پنجره محصولی است که به صورت کاملاً بومی و اختصاصی، توسط شرکت دانش‌بنیان پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی از شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان طراحی و تولید شده است.
احمدی تاکید کرد: از آنجا که نظارت و شفافیت دو روی یک سکه هستند، این سامانه از طریق افزایش شفافیت، امکان پایش و ارزیابی دقیق، سریع و جامع برای کلیه ذینفعان را فراهم می‌کند.

ایجاد سامانه جامع صندوق ذخیره برای یکپارچگی سازمانی و افزایش انضباط مدیریتی و کنترلی
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه سامانه پنجره، بخشی از برنامه و راهبرد جامع صندوق به منظور توسعه زیرساخت‌های نوین نظارتی و مدیریتی می باشد افزود هدف پنجره نظارت همه جانبه و داده‌محور بر فعالیت‌ها و عملکرد هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.
احمدی در همین زمینه افزود: در تکمیل این رویکرد، سامانه یکپارچه برنامه، بودجه و عملکرد، با هدف پایش منظم میزان تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه و بودجه سالیانه هر یک از هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه و مقایسه با شاخص‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

توسعه و تکمیل سامانه جامع هوش تجاری در آینده نزدیک
مدیرعامل صندوق با اعلام اینکه ایجاد و راه اندازی سامانه جامع هوش تجاری (BI) اختصاصی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز هدف گذاری شده است اظهار داشت: سامانه هوش تجاری به ‌منظور کنترل متمرکز بر روی شاخص‌های قابل اندازه‌گیری مدیریتی و در شرکت‌های تابعه، تحلیل مبتنی بر داده و اطلاعات عملکرد شرکت‌ها و مقایسه با یکدیگر و شرکت‌های فعال در صنعت مشابه، احصاء چالش‌ها و مشکلات پیش روی شرکت‌ها و انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش‌بینی روند درآمدزایی و سود و زیان بنگاه‌های اقتصادی در حال تکمیل و توسعه است.
وی بیان کرد: اعمال مدیریت اثربخش‌تر و افزایش بهره‌وری سازمانی در تمام زنجیره ارزش اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان از مزایای این سامانه است که در آینده نزدیک در چند فاز طراحی شده و در صندوق استقرار خواهد یافت.

امکان نظارت دقیق و برخط ذینفعان بر کلیه فعالیت‌های صندوق
محسن احمدی همچنین اظهار داشت: در بخش حقوقی نیز سامانه مدیریت امور دعاوی با هدف نظارت اثربخش بر پرونده‌های حقوقی شرکت‌ها و به اشتراک‌گذاری درس‌آموخته‌های شرکت‌ها با یکدیگر پیش‌بینی شده است.
وی در پایان تصریح کرد: این سامانه‌ها که در مجموع سیستم نظارتی و شفافیت صندوق ذخیره فرهنگیان را تشکیل می‌دهند، ابزار بسیار مهمی در اختیار کلیه ذینفعان به ویژه فرهنگیان عزیز خواهد بود تا از این طریق بر دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری این مجموعه عظیم اقتصادی نظارت و کنترل دقیق داشته باشند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درخصوص چگونگی دسترسی به سامانه هوشمند پنجره خاطرنشان کرد: بعد از تکمیل مرحله ورود داده ها و اطلاعات به این سیستم و طی یک زمان بندی مشخص بتدریج همه ذی‌نفعان به اطلاعات سامانه پنجره دسترسی خواهند داشت.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • زارع‌پور: ارائه ۵۰۰ خدمت دولتی ، هوشمند شده است
  • عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: دولت در زمینه کتاب‌خوانی خدمات خوبی به روستاها ارائه کرده است
  • ضرب الاجل کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای دستگاه‌های کم‌کار در ارائه اطلاعات به سامانه اعتبارسنجی
  • ثبت‌نام حضوری و الکترونیک کلاس اولی‌ها از امروز
  • اطلاعات ۳۳ درصد موقوفات در سامانه GIS ثبت شد
  • اطلاعات ۳۳ درصد موقوفات در سامانه جی آی اس ثبت شد
  • تفاوت ثبت اطلاعات توسط صنف طلافروشان با سایر اصناف در سامانه جامع تجارت
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد (پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • ارائه خدمات الکترونیک « ۷ در ۲۴ » به شهروندان اصفهان + فیلم
  • وزارت دفاع انگلیس هک شد